Video marketing, cum să crești implicarea clienților

Video marketing, cum să crești implicarea clienților. Clientul interacționează cu un brand prin intermediul rețelelor de socializare sau a comunicării directe.

Introducere

Ce face ca implicarea clienților să fie atât de importantă și necesară atunci când vine vorba de comercializarea afacerilor unui client? Ținerea legăturii cu clienții dvs. este esențială. Vă oferă o perspectivă asupra a cine se interesează de marca dvs.

Un instrument excelent pentru creșterea ratelor de conversie.

Care este o modalitatea de a avea o implicare bună a clienților? În primul rând, trebuie să-i faceți să fie atenți.

Intervalele de atenție scad odată cu trecerea timpului. Social media este una dintre vinovatele pentru acest lucru. Însă, nu putem arăta cu degetul spre Instagram sau Facebook.

Ceea ce putem face este să acceptăm că atenția este din ce în ce mai mică. Să găsim o modalitate de a ne adapta la schimbare.

Apelarea la video marketing este o măsură foarte bună pentru a atrage atenția, din mai multe motive. În primul rând, ochii noștri sunt atrași de mișcare. Astfel, videoclipurile atrag în mod natural atenția oamenilor.

Articole recomandate:

Conform cercetărilor, anunțurile video interesează oamenii mai mult decât un anunț static. Consumatorii au de 27 de ori mai multe șanse să dea click pe un anunț video decât pe unul static.

În al doilea rând, videoclipurile fac o treabă grozavă de a implica utilizatorii. Deci, nu numai că atrag atenția, dar o și păstrează. Video marketing-ul obține cu 1200% mai multe share-uri decât textul și imaginile combinate.

De cele mai multe ori, citim o pagină întreagă și uităm total ceea ce tocmai am citit. În cele din urmă, sfârșim prin a-l citi din nou. Aceasta se numește regresie și se întâmplă mai ales când citim un text scris.

Studiile arată că telespectatorii sunt capabili să rețină 95% dintr-un mesaj într-un videoclip, comparativ cu 10% atunci când citesc textul scris.

Video marketing-ul îi determină pe oameni să dorească să le distribuie pe rețelele de socializare. Sunt foarte simplu de distribui și conțin o mulțime de informații esențiale.

De asemenea, creierele noastre procesează imaginile mult mai rapid decât textul. Aproximativ 90% din informațiile transmise creierului dvs. sunt vizuale.

Iată 5 moduri de video marketing care vă pot ajuta să creșteți implicarea clienților:

1. Distrați publicul cu ajutorul video marketing-ului

Indiferent dacă doriți să o admiteți sau nu, videoclipul este un mediu distractiv prin care să transmiteți informații. Am vorbit despre modul în care creierele noastre sunt atrase mai mult de mișcare decât de imaginile statice.

Este mai ușor să urmăriți un videoclip decât să citiți o carte întreagă pe un subiect. Când publicul dvs. se distrează, înseamnă că implicarea clienților este în vigoare.

Un bun exemplu ar fi un anunț al unei societății de transport în comun. Ei au dorit să sensibilizeze pasagerii cu privire la siguranța traficului. Acest videoclip este distractiv și reține atenția oamenilor.

2. Păstrează totul simplu

Există câteva concepte și idei prea complicate pentru a fi explicate. Astfel, acestea necesită acțiuni vizuale și text scris pentru a transmite mesajul. Prin video marketing, un brand poate utiliza atât imagini în mișcare, cât și text pentru a comunica.

Menține clienții implicați și transformă mesajul complex în ceva simplu, ”digerabil” și mai interesant.

3. O abordare mai extinsă

Cu ajutorul video marketing-ului, puteți ajunge la diferite tipuri de public, pe diferite platforme. Acest lucru funcționează foarte bine. Cu atât mai mult dacă utilizați website-uri de hosting video gratuite, precum Youtube și Vimeo.

Youtube și Vimeo vă permit să copiați codul de încorporare și să partajați videoclipul pe o varietate de platforme. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele tehnice. Aceste platforme sunt foarte fiabile.

Publicând videoclipul pe diferite platforme, puteți contacta publicul care nu se află pe anumite platforme. De exemplu, persoanele de pe Instagram ar putea să nu aibă Facebook și invers.

Postarea videoclipului dvs. pe aceste platforme permite creșterea maximă.

4. Retenție mai bună prin video marketing

Am menționat înainte că videoclipurile sunt foarte bune pentru păstrarea informațiilor. 80% dintre clienți își aduc aminte de un videoclip pe care l-au văzut în ultima lună.

În loc de un manual lung, care este plictisitor și greu de reținut, un videoclip este o narațiune scurtă, încărcată cu informații.

Narațiunea implică spectatori și lasă o impresie memorabilă, făcând videoclipul un povestitor excelent. Oamenii au mai multe șanse să-și amintească o poveste decât o listă lungă de fapte.

Videoclipurile sunt, de asemenea, instrumente de învățare excelente pentru majoritatea oamenilor. Multe persoane necesită ajutoare vizuale pentru a învăța. 65% dintre oameni se consideră cursanți vizuali.

Videoclipurile găzduiesc acest tip de stil de învățare și ajută oamenii să păstreze informațiile.

5. Crește intenția cumpărătorului

Succesul unei campanii de video marketing depinde de conversiile sale. Acest lucru se întâmplă atunci când oamenii și-au exprimat interesul pentru un produs sau diverse servicii. Videoclipurile sunt bune pentru a determina clienții să cumpere.

Atunci când clienții vizionează un videoclip cu un produs pe care doresc să îl cumpere, acesta crește intenția de cumpărare cu 97%. De asemenea, 64% dintre clienți au mai multe șanse să cumpere un produs după ce au vizionat un videoclip despre acesta.

Cu toate acestea, nu orice videoclip va reuși să îndeplinească țintele propuse. Va trebui să creați un videoclip care să răspundă nevoilor cumpărătorilor. Puteți crea videoclipuri care se conectează la punctele de interes ale cumpărătorului.

Să răspundă la întrebările lor sau să ofere informații valoroase pentru aceștia.

Lasă un comentariu