Migrare WordPress: sfaturi pentru schimbarea serverului

Nu se migrează doar dintr-o țară în alta ci și de la un server A la un server B. Motivele sunt multiple: poate fi vorba despre o schimbare de furnizor, de crearea unui back-up sau pur și simplu de un test.

O migrare WordPress poate fi realizată manual sau cu ajutorul unor unelte create în acest sens.

În cele ce urmează vă descriem etapă cu etapă cum poți migra fișierele WordPress spre un alt server.

Migrare WordPress, Migrare manuală

Un obișnuit în ale WordPress-ului poate efectua el însuși procesul de migrare WordPress, spre un alt server sau spre un nou domeniu.

În doar câteva etape, toate temele, pluginurile, reglările precum și comentariile pot fi transferate.

Singurele condiții pentru o migrare autonomă sunt o conexiune FTP a site-ului, accesul la baze de date via phpMyAdmin și o găzduire Internet la un furnizor.

Etapa numărul 1 – salvarea bazei de date și fișierelor WordPress. Înainte de fiecare migrare în parte, este necesară salvarea bazei de date existente.

Pentru asta, nu este de ajuns să exportăm doar conținutul deoarece acest lucru înseamnă pierderi de setări importante și de extensii.

Atât în cazul blogurilor cât și în cazul unor site-uri mai mici, există software-ul phpMyAdmin integrat de mai multi furnizori de găzduire web.

Pentru site-uri mai impozante se poate folosi un program extern precum mySQLDumper spre exemplu. Acest back-up este înregistrat local.

Etapa numărul 2– crearea unui nou acces și a unei baze de date. Pentru această etapă este necesară constituirea unei baze de date la un nou furnizor de găzduire web.

În cazul unui server nou vei avea nevoie de un acces FTP. În timpul creării acestui acces FTP se recomandă notarea noului identifiant și parolei pentru etapele viitoare.

Etapa numărul 3 – ajustarea datelor WordPress și descărcarea acestora. Pentru această etapă este necesară ajustarea datelor existente.

Pentru asta, deschide fișierul wp-config.php cu un editor de text clasic. Fișierul se găsește în repertoriul Root a salvării realizate.

Acum, trebuie să personalizezi și să înregistrezi intrările DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD și DB_HOST.

Acum ești pregătit să deplasezi site-ul tău spre WordPress. Cu ajutorul FileZilla sau unui program similar, o copie a tuturor fișierelor și dosarelor WordPress va fi apoi descărcată în repertoriul Root a noului server.

Etapa numărul 4 – schimbarea numărului de domeniu. Dacă domeniul unui site sau a unui blog se schimbă în timpul migrării, o simplă modificare în datele SQL înainte de descărcare va rezolva problema.

Vechiul domeniu poate fi înlocuit cu noua adresă căutând prin intermediul unui editor de texte cuvintele cheie siteurl și home.7

Etapa numărul 5 – importarea bazelor de date. Pentru terminarea transferului site-ului tău, trebuie acum să importezi baza de date.

Pentru asta, trebuie să te folosești de baza de date în domeniul administrării noului furnizor sau folosește mySQL dacă proiectul este mai consecvent. Acum poți importa baza de date pe care probabil ai exportat-o.

Etapa numărul 6 – terminare migrare WordPress și verificarea. Acum site-ul ar trebui să funcționeze pe noul server.

Trebuie să verifici să nu apară unele erori precum htacceserror sau Mod_Rewrite und Internal Error 500:, unele din cele mai frecvente erori.

Câteva detalii despre WordPress

WordPress este cel mai popular instrument pentru crearea de website-uri. WordPress este capabil să creeze orice stil de website, de la un simplu blog la un website de afaceri cu caracteristici complete.

Puteți utiliza WordPress pentru a crea un magazin online (folosind popularul plugin WooCommerce).

Cu platforma WordPress, nu ai nevoie de abilități în domeniul programării pentru a crea un website cu aspect profesional. Procesul de migrare WordPress, este destul de simplu.

Există mii de modele de website-uri gratuite din care să alegeți (acestea sunt cunoscute sub numele de „teme” în lumea WordPress).

Cu WordPress, este ușor să-ți creezi un website-ul fără să scrii o singură linie de cod sau să știi nimic despre HTML.

Lasă un comentariu