Gateway web, informații și modalități de protecție

Gateway web, informații și modalități de protecție. Gateway web reprezintă o formă de protecție în mediul online pentru cei care desfărșoară activități și afaceri pe web. În articolul de astăzi vom prezenta câteva informații generale despre gateway web, dar și despre cum acesta funcționează.

Intorducere

O poartă web securizată (gateway web) protejează o organizație împotriva amenințărilor de securitate și infecțiilor online. Protecția se face prin aplicarea politicilor companiei și filtrarea traficului legat de Internet.

Un gateway web securizat este un serviciu de securitate de rețea implementat local sau furnizat în cloud.

Aflate între utilizatori și Internet, gateway-urile web sigure asigură o protecție avansată a rețelei prin inspectarea cererilor web împotriva politicii companiei. Astfel, se asigură că aplicațiile și website-urile dăunătoare sunt blocate și inaccesibile.

O poartă web securizată include tehnologii esențiale de securitate, cum ar fi filtrarea adreselor URL, controlul aplicațiilor, prevenirea pierderilor de date, antivirus și inspecția https pentru a oferi organizațiilor o securitate web puternică.

Beneficiile pentru Gateway web

Exită mai multe beneficii pentru implementarea unor astfel de soluții de securitate. În sens larg, beneficiile sunt cuprinse în cele de securitate cibernetică. Printre cele mai importante enumerăm:

  • blochează accesul la website-uri și aplicații cu riscuri mari și dăunătoare;
  • respectă politicile și reglementările de conformitate;
  • previne infecțiile malware și detectează dispozitivele infectate cu o arhitectură de securitate cu mai multe straturi;
  • oferă protecție lucrătorilor la distanță, prin aplicarea politicilor de securitate a companiei, permițându-le în același timp să rămână conectați oriunde s-ar afla.

Caracteristici securizate de Gateway Web

În continuare sunt prezentate caracteristicile de securitate cele mai importante pentru gateway web. Aceste caracteristici reflectă și modalitatea prin care pot fi soluționate unele probleme de securitate. Elementele de securitate sunt o categorie de servicii SEO, cu ajutorul cărora se poate obține autoritate și un clasament înalt pentru rezultatele motoarelor de căutare.

Filtrare URL

Filtrare URL este o soluție de securitate web care controlează accesul la website-uri bazate pe URL pentru a împiedica angajații să acceseze conținut rău intenționat sau necorespunzător și să aplice restricțiile de lățime de bandă la serviciile de streaming.

Traficul pe internet este fie prevenit, fie acordat pe baza categoriei URL, a utilizatorilor, grupurilor sau a aparatelor. Cu filtrarea adreselor URL, administratorii pot obține informații despre ce angajat accesează website-urile și când le accesează.

Controlul aplicației

Application Control, oferă administratorilor capacitatea de a crea politici de securitate granulare, bazate pe utilizatori. Se folosește pentru a identifica, bloca sau limita utilizarea aplicațiilor web și a widget-urilor. Acest lucru asigură că datele utilizate și partajate între aplicații sunt private și sigure în cadrul unei organizații.

Prevenirea pierderilor de date

Prevenirea pierderilor de date (DLP) asigură că informațiile critice și sensibile nu sunt trimise în afara rețelei unei organizații. Prevenirea pierderilor de date protejează în mod prealabil afacerea dvs. împotriva pierderilor neintenționate de informații valoroase și sensibile, monitorizând circulația datelor și respectând reglementările și standardele de conformitate ale industriei.

Pentru piața dvs. de activitate, aceasta reprezintă o caracteristică indispensabilă. Mai ales, raportat la mediul concurențial. Nu doriți ca un concurent să obțină informații sensibile despre afacerea dvs., sub spectul secretului de afaceri.

Antivirus

Software-ul antivirus este conceput pentru a preveni, detecta și elimina bug-urile de software cum ar fi viruși, troieni și adware. Antivirus folosește semnături de virus în timp real pentru a opri proactiv amenințările și a gestiona serviciile de securitate pentru a monitoriza rețeaua dvs. Un antivirus va fi folosit pentru a găsi un răspuns eficient la incident și rezolvarea atacului.

Inspecție Https

Inspecția Https pe gateway-uri web sigure scanează și asigură traficul criptat SSL care trece prin gateway.

Gateway-urile care utilizează inspecția https decodifică traficul cu cheia publică a expeditorului, inspectează și protejează, apoi criptează conținutul pentru a-l trimite înapoi la expeditor.

Conținutul criptat care trece printr-o poartă care nu trebuie inspectată, cum ar fi accesul la website-urile financiare sau de asistență medicală poate fi ocolit cu o simplă definire a politicii de administrator.

Gateway web securizat și Firewall-uri

Gateway-uri web securizate și firewall-uri, în special NGFW, sunt similare. Ambele asigură o protecție avansată a rețelei și sunt capabile să identifice traficul prietenos și rău intenționat.

Totuși, gateway-urile web securizate identifică și protejează în principal atacurile avansate bazate pe Internet, utilizând inspecția traficului web la nivelul aplicației.

Deși Firewall-urile de generație nouă verifică și traficul pe Internet, aceste firewall-uri folosesc în principal inspecția profundă a pachetelor pentru a identifica și permite aplicații sigure în rețea, blocând și controlând aplicațiile periculoase.

În anii următori, tehnologiile și caracteristicile gateway-urilor web securizate și FireWalls Next Generation vor continua să se dezvolte și să devină mai sofisticate.

Ambele soluții de securitate sunt componente esențiale pentru arhitectura de securitate a oricărei organizații. Necesită de a fi luate în calcul încă de la etapa de dezvoltare web.

Viitorul pentru GAteway Web

Conform sondajului privind securitatea IT din 2019, realizat de eSecurity Planet, gateway-urile web sunt una dintre prioritățile principale ale cheltuielilor în materie de securitate IT.

Este o tehnologie de securitate în care utilizatorii au cea mai mare încredere. Cu toate că aceste gateway-uri sunt de ceva timp, popularitatea și necesitatea unei securități puternice în timp ce accesați internetul și aplicațiile web de la distanță, nu se așteaptă să scadă în curând.

Analiștii se așteaptă la o creștere de 20% pe piața de gateway web, vânzările fiind dublate până în 2025, ajungând la 12 miliarde de dolari.

Mai mult, analiștii de renume observă că există o tendință a modului în care sunt implementate gateway-uri web sigure.

Piața serviciilor de gateway web securizate găzduite de cloud, acum depășește piața gateway-urilor web bazate pe dispozitive.

Tot mai multe organizații preferă se se mute în cloud.

Lasă un comentariu